Het recept van mijn leven
Me

“Het recept van mijn leven”

De beginjaren

Van bij mijn geboorte, 25 september 1979, waren voetbal en scouts mijn leven. Tot ik de liefde voor eten ontdekte. Het was zelfs op een scoutskamp (van de St.-Hubertusgroep Tervuren) dat ik besloot om naar de hotelschool te gaan. Dat kwam door een kookwedstrijd die de leiders organiseerden. Helemaal mijn ding! Toen wist ik het zeker: ik wil kok worden. Vaarwel met het St.-Martinuscollege in Overijse na de eerste twee jaar middelbaar. Op naar hotelschool Coloma in Mechelen. Ik deed stage in verschillende Belgische en Nederlandse sterrenrestaurants: De Swaen (Cas Spijckers), Comme Chez Soi (Pierre Wijnants), Nicolas Lefèvre (traiteur van het koningshuis), Hof van Cleve (Peter Goossens) en Sire Pynnock (Frank Fol).
Een hard wereldje zo’n sterrenkeuken maar ik was enorm leergierig.

Ik studeerde af in 1998. Daarna deed ik nog een jaartje gastronomie op het VTI in Leuven en dan ging ik op zoek naar vast werk. Tot mijn vrouw Greet, toen nog vriendin, een jaartje ging studeren aan de universiteit van Aix-en-Provence in Frankrijk. Niet zonder mij dacht ik, in Frankrijk hebben ze ook goeie restaurants! Ik kwam terecht in een klein, typisch Frans restaurant met open haard, een echte Provençaalse madame die de plak zwaaide en op de kaart alleen maar gerechten “du terroir”. Een heerlijke tijd waarin ik verzot werd op de mediterrane keuken.

LEES verder: de Rock ‘n roll-jaren
Lees verder: de televisiejaren
lees verder: de jaren van verstand